Hjulindstillingerne kan ændre sig blot ved at køre over et hul i vejen eller ind i kantstenen. Samtidig kan slidtage på støddæmpere og styretøj også resultere i ukorrekt hjulindstilling.

Vil du have det meste ud af dine dæk, have en behagelig kørsel hver gang og sikre, at din bil er så sikker som mulig? Så er det essentielt hele tiden at sikre, at hjulindstillingerne på din bil er korrekte. Måden vi sikrer os på at hjulindstillingerne er korrekte er, at vi måler retningen og vinklen på din bils hjul og dæk. Herefter sætter vi det op mod specifikationerne, som bilen er født med fra fabrikken. Disse specifikationer hedder oftest:
  • ‘Toe’ er forskellen i afstand mellem dækkenes forreste og bagerste del. Toe-indstillinger påvirker bilens egenskaber i kurver.
  • ’Camber’ er hjulets vinkel, når man ser bilen lige forfra. Hvis vinklen er for stor, opstår der unormalt slitage. ’camper’ påvirkes af vejens tilstand og bør kontrolleres jævnligt.
Hvis du opdager, at der er slidtage på bestemte steder på din bils dæk, som ikke burde være der, kan det skyldes en ukorrekt hjulindstilling. Du er altid velkommen til et gratis og uforpligtende dæktjek.


Læs mere her under


Om dæk

Om dæk

Når der er roblem med dækkene får du hos os kvalitetsservice, værdi for pengene, ekspertviden, at reparationen sker på stedet – hurtigt og effektivt.

Læs mere her

Afbalancering af dæk

Afbalancering af dæk

Hvis hjulene ikke er i balance, bliver køreturen ikke særlig behagelig og kan resultere i, at dit styretøj, dæk og støddæmpere slides abnormt meget.

Læs mere her

Dæksikkerhed

Dæksikkerhed

Find her de bedste tips om dæk, viden om mønsterdybden og hvilket er vigtigt at holde øje med på dit dæk.

Læs mere her

Dæktryk

Dæktryk

Som et resultat af gummis naturlige gennemtrængelighed, taber dine dæk i gennemsnit op til 2 bar hver måned og typisk mere i varmere vejr.

Læs mere her

Dæktype

Dæktype

Der er flere forskellige slags dæk, som dækker hvert formål med bilen. Valget af dæk afhænger af, hvor du bor, kører og mange andre variabler.

Læs mere her